5
4 hisseleri, 5 Puanlar

Kitap Okumanın Zararları

Başlık kitap okumanın zararları olunca ister istemez bir tuhaf oluyor değil mi?

Herkesin faydalarından bahsettiği yerde kitap okumanın zararları da mı varmış diye bir şaşırıyor insan. Tabi ki var. Kitap okuyan insan boş vakit problemi yaşar mesela. Boş vakti olmaz, boş vakit bulamaz iki dakika boş kalsa kitap okuyayım diye düşünür. Boş vakit derken yanlış anlaşılmasın elinde iş olduğu zaman bile şu işi nasıl bitireyim de ne zaman bitecekte iki sayfa kitap okusam diye düşünmeye başlar yaptığı işte de verimli olmaz yani. Kitap okuyan insan yalnızlık problemi çekmez arkadaşa ihtiyacı yoktur çünkü onun bir sürü milletten bir sürü dilden bir sürü tarzda karakterde arkadaşı vardır. Mutlu olma problemi yaşar mesela, kafa sürekli çalışır beyin durmaz 7/24 çalışır. Onu kandırmak, yalan söylemek boş beleşleri kandırmaya benzemez. Yalan söyleyebildiğini düşünenler kendi zekâlarından şüphe duymaları gerekir aslında. Durduk yere olur olmaz değişik bilgiler öğrenir. Hangi şehir hangi ülkede, hangi ülkeler, hangi milletler, hangi ırklar ne yer ne içer damak tadı nedir yaşam alışkanlıkları nelerdir?Bir sürü coğrafi bilgiyi teknolojik bilgiyi siyasi bilgi.

Hela hele hele hayatında kitap okumayı seven biri varsa onunla sürekli bir kelime, cümle harbi. Yan yanayken göstermeler bak bak bak ne diyor demeler yanında yoksa altını çizip çizip göndermeler. Hele hele okuduğunuz tarz polisiye psikolojik gerilim tarzı ise önce katili kim bulacak diye yarıştırmalar. Birbirini durduk yere manipüle etme çabaları bulamasın diye (burada bir parantez açalım en azından katili bulamasın diye manipüle etme çabaları, benden sonraki hayatında mutsuz olacak diye manipüle etme çabaları değil ha sakın ha yanlış anlaşılmasın) Yok yeni kitap çıkmış mı, yok yeni yazar çıkmış mı,sevdiğin yazıların yeni kitabı çıkmış mı, o siteye bak, bu siteye bak saatlerce yeni kitap ara. Bunlar sevginin yanındayken olan şeyler Bir de bunun ayrılık kısmı var. Birlikteyken okuduğun yüzlerce kitap yüz binlerce cümle beyninin içinde ve kendi teller var sanki. Sevdiğiniz yazarları ayrı ayrı okuma derdi acaba bu kısmı okurken o ne düşündü, ne hissetti, güldü mü, hüzünlendi mi, katili buldu mu, acaba önce hangimiz bulduk? Saçma sapan vesvese düşünce. Artık ortağı olduğunuz yazarların yenik kitap çıkardığında acaba onun haberi var mı haber vereyim mi ne zaman gördü bir sürü telaşe.

Beraberken altını kalemle çizdiğim yerleri, ayrıldıktan sonra ayrı ayrı okuduğunuz kitaplarda bile, acaba burayı okurken ne düşündü diye sorgulayıp her harfini tenini değdirerek parmağınla okşayarak kalemsiz çiziyorsun.

Al sana durduk yere kitabın bir zararı daha. Olmadık şey için canını yakıyorsun.

Bu arada okuyamadığım bir kitapta şöyle bir cümle geçiyor ‘ Bazı eski aşklar gözlüğünün camındaki küçük bir leke gibidir. Ne kadar görmezden gelirsen gel hep gözünün önündedir’

Hangi kitap bu diye merak eden olursa Basılamayan Kitaplar.

Yazının şarkı tavsiyesi bu sefer gerçekten okuduğum bir kitaptan gelsin.

SAMİME SANAY : SÖYLEME BİLMESİNLER


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınla ​​paylaş!

5
4 hisseleri, 5 Puanlar

Tepkinizi emoji ile gösterin

Çok Güldüm Çok Güldüm
0
Çok Güldüm
Kızdım Kızdım
0
Kızdım
Sevdim Sevdim
5
Sevdim
Eğlenceli Eğlenceli
1
Eğlenceli
Kusacam Kusacam
0
Kusacam
Şaşırdım Şaşırdım
0
Şaşırdım
Beğendim Beğendim
7
Beğendim
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm
Ahmet KARADAYI

Platin

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Choose A Format
Kişilik testi
Kişilik hakkında bir şeyler ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular sorabilirsiniz
İçerik Ekle
Görseller ile Biçimlendirilmiş Metin Hazırlayabilirsiniz
Bilgi yarışması
Bilgi amaçlı doğru ve yanlış cevapları olan sorular hazırlayabilirsiniz
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapabilrsiniz
Liste
Klasik İnternet Listesi
Geri sayım
Klasik İnternet Geri Sayımları
Video
Youtube, Vimeo veya Vine Oluştur
Görsel
Fotoğraf veya GIF
Gif
GIF formatı