Klavyede Et İşareti Nasıl Yapılır? (@) (At İşareti) yapma yolları
1972’de Ray Tomlinson @ sembolünü kullanarak, şimdi e-posta olarak bilinen ilk elektronik mesajı gönderdi. Bugün at işareti dijital hayatın bir parçası. Peki, klavyede et işareti nasıl yapılır? Bu makalede klavyede at (@) işareti yapma yollarına bakıyoruz.
İlk belgelenmiş kullanımı 1500’li yıllara kadar giden @ işareti bugün e-posta adresleri ve twitter’daki rolü gibi kullanım alanları nedeniyle oldukça sık karşımıza çıkıyor. At işareti geçmişte tüccarlar tarafından da kullanıldı ve “oranında” anlamına geliyordu “12 parça @ 1 dolar” örneğinde olduğu gibi… Bugün ise dijital dünyanın ayrılmaz bir parçası. E-posta adreslerinin değişmeyen parçası olan et işaretinin (@) klavyede nasıl yazılacağı da her dönem internette çok arananlar arasında. Klavyede et işareti (@) yapma yollarını anlatıyoruz.
Et İşareti Nedir? (@)
Yazı dilinde işaret bir olayı, durumu açıklarken kullanılan semboller bütünüdür ve bilgisayar ve internetin gelişmesi ile en çok kullanılan işaretlerden biri at işaretidir. At işareti kuyruklu a yani @ şeklindedir ve telaffuz ederken ise et olarak okunur. Uzun bir geçmişe sahip olan at işareti ticarette birim ifade ederken 1971’den itibaren günümüzdeki halini alır.
Aslında @ sembolünün kökeni hakkında bilim adamları arasında bir tartışma var. Bazıları, yazıcıların Latince ad (at) kelimesini basitleştirdiği altıncı yüzyıla kadar uzandığına inanıyor. Diğerleri, sembolün kökeninin, 16. yüzyıl Venedik ticaretinde yaygın olan bir pişmiş toprak kap olan amforanın kısaltması olduğuna inanıyor. @, 19. yüzyılda standart daktilo klavyelerinde görünmeye başladı. Tarihte finansal işlemlerde “oran oranında” belirtmek için kullanıldı.
@ simgesinin günümüzde kullanımına 1971 yılında Amerikalı elektrik mühendisi Ray Tomlinson öncülük etmiştir. Bilgisayar dilinde, finansal işlemlerde olduğu gibi @, iki varlık arasındaki ilişkiyi, nesnel ve ölçülebilir kurallara dayalı bir bağlantı kurarak belirtir. 1@ işareti artık tüm dünyada günlük yaşamın bir parçası.
1971’den itibaren bilgisayar ortamında kullanılmaya başlayan işaret programcılar tarafından geliştirilir. Mail adresi oluştururken sunucuya bağlanma adını bildirmek için işaret kullanılır ve yazı dilinde @ olarak bilinir. Gelişen sosyal medya mecralarında da bu işaret kişi etiketlemek amacıyla kullanılır. @ yazılarak kişi ve kurumların kullanıcı adı yazılır ve etiketleme işlemi yapılır.
Et İşareti Nasıl Yapılır? (@)
Klavye üzerinde bulunan tuşlar aracılığıyla bilgisayarda işareti yapmak oldukça kolaydır. At işaretini yapmak için birkaç yöntem kullanılır ve klavye çeşidine göre farklı tuş kombinasyonları kullanmak gerekir.
Q klavyeye sahip bir bilgisayar ekranında bu işareti görmek için ‘Alt Gr’ tuşuna ve Q harfine basılarak işaret elde edilir. Ayrıca Ctrl + Alt + Q tuşlarına sırasıyla basarak da @ işareti oluşturulur.
Klavyenize dikkatli bakarsanız, Q düğmesinin hemen altında bir de @ işaretinin bulunduğunu göreceksiniz. Bu et işaretini yapmak için, Q tuşu ile birlikte Alt Gr tuşuna basmanız gereklidir. Bu iki tuşa birlikte bastığınızda, ekranınıza @ işaretinin geldiğini göreceksiniz.
Bağlayıcı tuş kullanılarak Numpad alanında bulunan rakamlar ile de işaret yapmak mümkündür ve ‘Alt’ tuşuna basılı tutarak 64 rakamlarına tıklandığında işaret ekranda oluşur.
F Klavyede Et İşareti Nasıl Yapılır?
F klavyeye sahip bir pc üzerinde işareti yaparken ise F harfi tercih edilir ve Alt Gr + F, Alt + 64, Ctrl + Alt + F tuş kombinasyonları kullanılarak işaret yapılır.
İngilizce Klavyede Et İşareti Nasıl Yapılır? (@)
İngilizce klavye kullanılan bilgisayarda at işareti yapmak için ‘shift’ tuşuna basılır ve daha sonra 2 rakamına tıklayarak @ elde edilir.
Shift + 2 (Shift tuşunu basılı tutup 2 tuşuna basın.)
Klavyeniz Türkçe’yse Alt Gr+Q, İngilizce’yse Shift+2 ile @ işareti yapabilirsiniz.
Et İşaretini Kopyalayıp Yapıştırabilirsiniz
Tek yapmanız gereken, bir web sayfası veya Windows kullanıcıları için karakter haritası gibi bir yerden sembolü kopyalamak ve sembole ihtiyacınız olan yere gitmek ardından yapıştırmak için Ctrl+V tuşlarına basın. (@) İşareti buradan da kopyalayabilirsiniz.
0 Comments