Bitki çayları doğal şifa kaynağı olduğundan nasıl demle meliyiz? Bunu ayrıntıları yazımızda bulabilirsiniz. Henüz kimyasal ilaç varlığı çok kısıtlıyken tüketilen ıhlamur, nane, kuşburnu gibi içecekler hayatımızın hiçbir döneminde yok olmayarak doğal şifa kaynağımız olmaya devam etmektedirler. Bitki çayları kilo vermeye, soğuk algınlığa, ciltteki tahrişlere ve daha birçok şeye direkt olarak etki etmektedir. Bu özellikleri sayesinde bitki çayı hemen hemen herkes tarafından tercih edilmektedir.
Bitki çayları hakkında bilgi
- Bitki çayları alırken taze bitki çayları almaya dikkat edin. Bitki çaylarının son kullanma tarihine bakılmadan alınmamalıdır.
- Bitki çayları şekerli, asitli ve kimyasal içeren birçok içeceğe karşı doğal şifa içecekleridir.
- Bitki çaylarını sıcak içebildiğiniz gibi aynı zamanda soğuk olarak da tüketebilirsiniz.
- Bitkilerin satılmasına kadar geçen süreç içinde besin değerinden bir şey kaybetmemiş olması çok önemlidir.
Bu bilgilerden sonra bitki çayı nasıl demlenir? Gece çayı nasıl kullanılır hakkındaki detaylara geçebiliriz.
Bitki çayları nasıl demlenir?
Bitki çaylarının hepsi aynı şekilde demlenmez. Bitki çaylarından bazıları normal çay demlemesi gibi bazıları da kaynatılmalı ya da haşlatılmalıdır. Bu ayrımı genel anlamda yaprak ve kök bitki çayı olarak ayırmak daha doğru olacaktır. Yaprak bitki çayı demleme: Ihlamur, yeşil çay, sinameki, anason, adaçayı, biberiye, gül, papatya, , kuşburnu, hibisküs gibi şifa deposu bitkilerin demlenmesi yaprak bitki çayı demleme sınıfında yer alır.
Yapılışı: Klor oranı düşük ve kaliteli içme suyu kaynatılmalıdır. Sonrasında çayını yapacağınız bitkinin yaprağı, kaynatıldıktan sonra en az 1 dakika dinlenmiş suya eklenir. Sonrasında 5-10 dakika çayın demlenmesi ile birlikte tüketilebilir. Kök bitki çayı demleme: Tarçın, zencefil gibi sert bitkiler, kök bitki çay demleme grubunda yer almaktadır. Yapılışı: Aynı miktarda bitki ve su bir kaba konularak 15-20 dakika haşlanır. Sonrasında bir süzgeç yardımı ile çıkan suyu süzerek içmeye hazır hale getirebilirsiniz. Tatlandırma için bal veya limon tercih edilebilir.
0 Comments